De VAN INnovatie award, wat is dit?

De VAN Innovatie award is in het leven geroepen door Uitgeverij VAN IN om innovatieve onderwijstips onder de aandacht te brengen. In Vlaanderen zijn er momenteel iets meer dan 186.000 leerkrachten actief in het onderwijs en deze geven allemaal op een andere manier les. De één al met een innovatievere aanpak dan de andere.

Uitgeverij VAN IN roept, aan de hand van de VAN INnovatie award, deze leerkrachten of leraren in opleiding op om hun innovatieve ideeën of onderwijsmanieren in te zenden. Een nauwkeurig samengestelde jury zal deze inzending beoordelen en hier 3 winnaars uit selecteren. Er zal dus een winnaar zijn voor basisonderwijs, secundair onderwijs en voor leraren in opleiding. De hoofdprijs van de VAN Innovatie award mag op onderwijstrip naar Finland.

Enkele voorbeelden

Hier vind je enkele voorbeelden van mogelijke inzendingen voor de VAN INnovatie award.

  • Gebruik van OneNote om notities te delen met cursisten (en via spraak en video te ondersteunen).
  • Microsoft Learning Tools: een applicatie binnen Word, waarmee je tekst kunt laten voorlezen, vertalen en visueel optimaliseren voor moeilijk lezende leerlingen.
  • Chatfunctie bij afstandsleren/online leren werkt beter dan webcam/voice omdat het de drempel verlaagt.
  • De lessen ingekort van 10u tot 15u, zodat de focus van de leerlingen optimaal is en dit de resultaten van de leerlingen ten goede komt.

Award tijdlijn

Heb jij een gelijkaardig idee of een betere manier van lesgeven, stuur het dan in en neem deel aan de VAN INnovatie award. Je kunt je idee inzenden tot en met 28 juni 2019. De jury zal dan tijdens de zomermaanden beraden over de verschillende inzendingen. De winnaar zal in de maand september worden bekendgemaakt, en mag in de herfstvakantie de onderwijstrip verwachten.

Inzenden idee

Je kunt je idee op twee manieren inzenden. Je kunt hier de vragenlijst online beantwoorden. Je antwoord op de vragen wordt automatisch doorgezonden. Een kopie van je ingevuld deelname formulier wordt automatisch naar je email gestuurd.

De tweede manier om deel te nemen aan de VAN INnovatie award is door het invullen van een Word-bestand dat gedownload kan worden. De ingevulde vragenlijst stuur je vervolgens door naar vaninnovatieaward@vanin.be.

Waarom de VAN INnovatie award?

De award is in het leven geroepen omdat wij, Uitgeverij Van IN, steeds op zoek zijn naar nieuwe en innovatieve manieren om het onderwijs naar een hoger niveau te tillen. We beseffen dat wij dat niet alleen moeten doen en willen daarom de handen in elkaar slaan met gepassioneerde leerkrachten die vol in de toekomst van het Vlaamse onderwijs geloven. We willen dankzij de VAN INnovatie award die leerkrachten een platform bieden om hun geweldige en vernieuwende ideeën aan het daglicht te brengen. Zo hopen wij andere leerkrachten te inspireren om samen aan een sterker onderwijs van morgen te werken.

Hoe groot of klein het idee ook mag zijn, wij geloven er rotsvast in dat deze de leerresultaten van de leerlingen alleen maar ten goede kan komen. En zij moeten er uiteindelijk toch de vruchten van plukken.

Wacht dus niet langer en deel je geweldige idee met ons de onderstaande knop.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *