VAN IN is de grootste educatieve uitgever in België en maakt deel uit van Sanoma Learning, een divisie van de Finse groep Sanoma.

Onze missie

Samen slimmer leren: daar gaan we bij VAN IN elke dag voor.

Vol overgave, want we geloven rotsvast in sterk onderwijs en innovatieve leeroplossingen. Wij ondersteunen leerkrachten om het beste uit zichzelf en uit hun leerlingen te halen.

En met de glimlach, wat we hebben een boon voor blije leerlingen en leerkrachten. Het is mooi om talenten te zien groeien. Het is nog mooier om eraan te mogen bijdragen.


Dankzij de enthousiaste inzit van zo’n 180 medewerkers en nog veel meer auteurs kunnen wij innovatieve en kwaliteitsvolle leermiddelen aanbieden, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Al onze leeroplossingen getuigen van onze praktische kijk op onderwijs en onze expertise in de nieuwste digitale en didactische tendensen.

Wie kinderen heeft in het basisonderwijs, kent ongetwijfeld bingel , hét digitale leerplatform voor het basisonderwijs in Vlaanderen. Bingel kent – sinds zijn landering in 2011 – een uitzonderlijk succes en bereikt zo’n 80 % van de leerlingen in de lagere school met 1 000 000 oefeningen per dag. Wij zijn dan ook bijzonder trots op de prestigieuze International Educational Learning Resources Award die we in 2015 met bingel in de wacht sleepten op de London Book Fair.

Ook daarna werd VAN IN werd met bingel en diddit, onze digitale leerplatformen, verkozen tot het beste ICT-project van het jaar!

Sinds 2014 bundelt VAN IN de krachten met Schoolonline, een van de grootste aanbieders op het vlak van software die leerlingbegeleiding, communicatie, administratie en het algemene management van scholen beheert. In 2016 nam VAN IN, Uitgeverij De Boeck en werden we een nieuw ééngemaakt bedrijf met een nog sterker en uitgebreid portfolio aan methodes in Vlaanderen, Brussel en Wallonië voor basis-, secundair- en hoger onderwijs.

In 2018 kreeg bingel bij de internationale Comenius EduMedia Awards de gouden medaille voor de digitale onderwijsmiddelen voor scholen en werden we genomineerd voor de Trends Digital Pioneer award.

Dit voorjaar lanceerden we Blend, een nieuw platform dat docenten hoger onderwijs in staat stelt om een boek op maat te creëren.

We zijn in volle evolutie om samen het onderwijs van morgen verder te ondersteunen.
Daarom organiseren we dit jaar voor de eerste keer een VAN INnovatie award. Delen met elkaar, leren van elkaar. Samen slimmer leren.